Η Πέρδικα και η παραλία ‘Καραβοστάσι’

Η Θεσπρωτία βρέχεται από το Iόνιο Πέλαγος και κατά μήκος των ακτών του βρίσκουμε θαυμάσιες παραλίες, με πανέμορφα ακρογιάλια και γραφικά μικρά λιμανάκια. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Hγουμενίτσα, σημαντικότατο λιμάνι που παρουσιάζει μεγάλη κίνηση, λόγω της σύνδεσής της με την Iταλία (πύλη από και προς την Ευρώπη).

Η φύση έχει προικίσει την περιοχή με άφθονο πράσινο και πανέμορφες παραλίες που περιμένουν τον επισκέπτη να τις εξερευνήσει. Όπως, όμως, και στην περίπτωση των περισσότερων παραθαλάσσιων περιοχών, η ομορφιά της Θεσπρωτία δεν εξαντλείται μόνο στη φύση της.

Γραφικά χωριά, αρχαιολογικοί χώροι αλλά και τουριστικά θέρετρα συνθέτουν την εικόνα μιας περιοχής που είναι κάθε άλλο παρά μονοδιάστατη είναι. Η περιοχή είναι γνωστή από την αρχαιότητα, καθώς ιστορικές έρευνες έχουν φέρει στην επιφάνεια πλούσια γραπτή παράδοση και μνημεία.

Μια από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες είναι το Καραβοστάσι που βρίσκεται κοντά στο χωριό Πέρδικα. Μια μεγάλη αμμουδιά (800 μέτρα), με οργανωμένη πλαζ και βλάστηση που φτάνει ως την θάλασσα. Ταβερνάκια, καφετέριες και μαγαζιά συμπληρώνουν την εικόνα του γνωστού θέρετρου. Συνδυάζοντας τις κοσμοπολίτικες ακτές με τις απόμερες αμμουδιές η περιοχή καλύπτει όλα τα γούστα.

Εδώ μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον και κοντά στην υπέροχη ακτή του Ιονίου πελάγους βρίσκεται το ξενοδοχείο ELINA.